Σύντομα (15/1/14)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Παρουσίαση σήμερα του «Νέου Κόμματος»

Υπό την ονομασία «Πρωτοβουλία για το Νέο Κόμμα», παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα ένας νέος πολιτικός φορέας. Οι θέσεις του «Νέου Κόμματος» θα παρουσιασθούν απόψε στις 6 το απόγευμα («The Cube», Κλεισόβης 8, Πλατεία Κάνιγγος) από την Οργανωτική Επιτροπή του φορέα, η οποία απαρτίζεται από τους κ. Π. Ελευθεριάδη (Πανεπιστήμιο Οξφόρδης), Α. Κούτρα, Ι. Κουτσομύτη, Ν. Λαάρη, Θ. Νικλάνοβιτς και Στ. Ξανθόπουλο. Το «Νέο Κόμμα» κινείται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος και στη διακήρυξή τους που θα παρουσιαστεί αύριο, τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τον ερχόμενο Μάρτιο, με σκοπό να προσελκύσουν προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τα σημερινά κόμματα του κέντρου, καθώς επίσης και εκείνα που προέκυψαν από τις διασπάσεις τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

Εκκίνηση του Erasmus+

Την εκκίνηση του Erasmus+, του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, θα ανακοινώσει αύριο η αρμόδια επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, που οργανώνεται από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών (από ώρα 09.00 έως 18.00). Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τρεις δράσεις του προγράμματος, οι οποίες εστιάζουν: στην ανάπτυξη της στρατηγικής για την κινητικότητα, την ενδυνάμωση της διακρατικής συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και την ανταπόκρισή τους στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη και την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

ΤΟ 7% ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Εθισμένοι στο Διαδίκτυο

Τάσεις εθισμού στο Διαδίκτυο παρουσιάζει το 7% των συμμετεχόντων σε έρευνα για την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό. Η έρευνα που αφορούσε τους στρατευμένους που ανήκουν στον Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσιάστηκε χθες στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, που αναφέρθηκε σε δεκάδες περιστατικά στρατευσίμων που επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάποιοι παρουσίασαν ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, άγχος, ενώ επισκέπτονταν συχνά σελίδες με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια.

ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Συνελήφθησαν να κλέβουν ψάρια

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που έκλεβαν περισσότερα από 200 κιλά αλιεύματα από ιχθυομονάδα στην περιοχή Σκορπιονέρα στη Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, 45, 41, 30 και 26 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε όχημα που ρυμουλκούσε τρέιλερ με λέμβο χωρίς στοιχεία και πιστοποιητικά, μέσα στην οποία βρέθηκαν τσιπούρες 207 κιλών. Οι τέσσερις προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και κατόπιν υποβολής μήνυσης από τον ιδιοκτήτη της ιχθυομονάδας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μεταμόσχευση καρδιάς σε 51χρονο

Δώρο ζωής έλαβε ένας ασθενής 51 ετών, ο οποίος τους τελευταίους 13 μήνες ζούσε με σύστημα υποστήριξης της καρδιάς του. Ο ασθενής υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε μεταμόσχευση καρδιάς στην ειδική μονάδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, υπό τον υπεύθυνο κ. Πέτρο Σφυράκη. Το μόσχευμα προσφέρθηκε από δότη ηλικίας 45 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου Υγεία. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου έχει πραγματοποιήσει συνολικά 122 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Αυτή τη στιγμή σε αναμονή για το κατάλληλο μόσχευμα βρίσκονται 28 ασθενείς εκ των οποίων οι 12 φέρουν σύστημα υποστήριξης της καρδιάς.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Θύμα 38χρονος Τυνήσιος

Αγρια συμπλοκή με θύμα έναν άνδρα 38 ετών με καταγωγή από την Τυνησία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Τυνήσιος ενεπλάκη σε επεισόδιο με συμπατριώτες του στην οδό Ηπείρου περίπου στις 6 μ.μ. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε έπειτα από λίγη ώρα. Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή