Αμεσα η τελική απόφαση για τη «λευκή εβδομάδα»

Αμεσα η τελική απόφαση για τη «λευκή εβδομάδα»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα οριστικοποιηθεί πιθανότατα το πλαίσιο εφαρμογής της περίφημης «λευκής εβδομάδας», όπως ανακοίνωσαν έπειτα από συνάντησή τους χθες οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού. Η εν λόγω ρύθμιση, που ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στον ίδιο τον πρωθυπουργό, προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων προκειμένου οι μαθητές να κάνουν χειμερινές διακοπές και αποτελεί θεσμό στην Κεντρική Ευρώπη. Ευσεβής πόθος είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

Η αρχική πρόταση έκανε λόγο για διακοπή των μαθημάτων την εβδομάδα που έπεται της Καθαράς Δευτέρας, 4 έως 7 Μαρτίου. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις από γονείς και καθηγητές, εξετάζεται η ιδέα η διακοπή των μαθημάτων να είναι για δύο ημέρες, που θα αφαιρεθούν από τις προγραμματισμένες σχολικές εκδρομές. Επίσης, μελετάται να απευθύνονται όχι σε μαθητές δημοτικού, αλλά μόνο σε αυτούς γυμνασίου και λυκείου.

Πάντως, ενόψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων θα χαθούν τέσσερις μέρες μαθημάτων, ενώ λόγω των κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου, πολλές τάξεις έχουν μείνει πίσω στην ύλη. «Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές», δήλωσε ο κ. Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων, φθηνές διακοπές, π.χ. για σκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή