Δίωξη για κακούργημα κατά των απαγωγέων του Καραμολέγκου

Δίωξη για κακούργημα κατά των απαγωγέων του Καραμολέγκου

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πώς παραδόθηκε ο απαγωγέας του Καραμολέγκου, τι αναφέρει σε επιστολή του ο επιχειρηματίας

Χθες το απόγευμα φέρεται να έπεισε τον έναν από τους απαγωγείς του, τον 37χρονο Μολδαβό που είχε αναλάβει τη φρούρησή του σε αγροικία της Κερατέας, να παραδοθεί στην Αστυνομία λέγοντάς του πως η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη του ιδίου και των συνεργών του. Πράγματι, ο αλλοδαπός παρουσιάστηκε οικειοθελώς χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι καλά στην υγεία του) και συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα ανατολικού τύπου και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη, μέσα σε ταξί ένας ακόμη από τους απαγωγείς. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας και εντοπίστηκε κατόπιν υποδείξεως του Μολδαβού συνεργού του. Εως αργά χθες βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμη δράστη.

Η περιπέτεια του κ. Καραμολέγκου άρχισε αργά το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διαδρομή από το εργοστάσιο ιδιοκτησίας του στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στο σπίτι του στην Πεντέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παγίδευσαν το θύμα τους σκηνοθετώντας τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσσης στον Γέρακα. Το υποτιθέμενο θύμα του τροχαίου παρίστανε τον υπάλληλο ντιλίβερι, ενώ το μηχανάκι στο οποίο φέρεται να επέβαινε ήταν κλεμμένο και βρέθηκε στο σημείο της απαγωγής. Ο επιχειρηματίας απήχθη τη στιγμή που ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο «θύμα» του τροχαίου.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, που ωστόσο έως αργά χθες δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, οι απαγωγείς με την απειλή όπλων επιβίβασαν τον επιχειρηματία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησαν αρχικά στα βόρεια προάστια της Αττικής. Από τις περιγραφές του θύματος εικάζεται ότι δράστες τον μετέφεραν στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου. Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει μαρτυρία αυτόπτη που κατέθεσε ότι οι δράστες εγκλώβισαν τον επιχειρηματία στο πορτ παγκάζ του οχήματός του. Στη διάρκεια της νύχτας οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τα μέλη της οικογενείας του απαχθέντος και ζήτησαν λύτρα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Σύμφωνα με μια εκδοχή, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτης ο γιος του επιχειρηματία, που ανησύχησε και αναζήτησε τον πατέρα του, εντόπισε στην οδό Κλεισθένους κλιμάκιο αστυνομικών που ερευνούσαν την υπόθεση και αναγνώρισε τα γυαλιά που συνήθιζε να φοράει ο επιχειρηματίας, τα οποία βρέθηκαν πεσμένα στο σημείο της αρπαγής.

Πάντως, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστή η τοποθεσία του σπιτιού στο οποίο κρατήθηκε ο Μ.Καραμολέγκος, στη διασταύρωση των οδών Αγ.Σεραφείμ και Ειρήνης, στην περιοχή της Κερατέας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας κρατήθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι χθές το πρωί, μέχρι τη στιγμή που παρουσιάστηκε στο Α.Τ. της περιοχής.

Κατά πληροφορίες, ο ένας από τους απαγωγείς είχε εργαστεί (ή εξακολουθούσε να εργάζεται) στην επιχείρηση του κ. Καραμολέγκου, κάτι που διαψεύδει ωστόσο ο ίδιος με ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει σε αυτήν:

«Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή