Συνελήφθη ο Αλέξ. Αβατάγγελος – Στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Συνελήφθη ο Αλέξ. Αβατάγγελος – Στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Αβατάγγελος θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας Αττικής μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε παραβίαση των περιοριστικών όρων, με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας φέρεται να διακίνησε «μαύρο» χρήμα μέσω των εταιρειών και για αυτό μετά την απολογία του, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, για να αφεθεί ελεύθερος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αβατάγγελος δεν κατέβαλε την χρηματική εγγύηση που του είχε επιβληθεί.

Αύριο το πρωί ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείται αύριο ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ. Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΔΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλημες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου. Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή