Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη ξανά για τους «Πυρήνες»

Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη ξανά για τους «Πυρήνες»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη εκ νέου χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αποτύπωμά του ανιχνεύτηκε σε πειστήρια που είχαν κατασχεθεί από το σπίτι-κρησφύγετο της «Συνωμοσίας» στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το συγκεκριμένο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2009, έπειτα από έρευνες αρκετών μηνών.

Στα κατασχεμένα πειστήρια είχαν συμπεριληφθεί υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που οι ένοικοι και επισκέπτες του κρησφύγετου είχαν πετάξει (μέσα σε σακούλα) σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων. Οπως, λοιπόν, ανακοινώθηκε χθες, αποτύπωμα του Σακκά ανιχνεύτηκε στα υπολείμματα του μηχανισμού και επομένως σε βάρος του εκδόθηκε νέο ένταλμα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σήμερα ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών.

Ο Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 έξω από κρησφύγετο με όπλα στη Ν. Σμύρνη. Μετέφερε σακίδιο με βαρύ οπλισμό, ενώ μαζί του είχε συλληφθεί και ο Αλέξανδρος Μητρούσιας, αποτύπωμα του οποίου είχε επίσης ανιχνευτεί στο σπίτι της 25ης Μαρτίου. Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην πορεία των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών συσχετίστηκε με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Εκτός του κρησφύγετου στη Ν. Σμύρνη, φυσική παρουσία του Σακκά είχε διαπιστωθεί στη γιάφκα του Αγρινίου και σε δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, το πρώτο στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά και το δεύτερο στην οδό Μυστρά στη Γλυφάδα. Ομως, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, κατά τη σύλληψή του το 2010 ο Σακκάς είχε αρνηθεί να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και άρα, τυπικά τουλάχιστον, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε μπορέσει να ταυτοποιήσει την παρουσία του και στο σπίτι-κρησφύγετο της «Συνωμοσίας» επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτό κατέστη εφικτό μόνο μετά την πρόσφατη σύλληψη Σακκά την 7η Ιανουαρίου με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του, τον Ιούνιο του 2013. Κατηγορήθηκε ότι είχε διανυκτερεύσει σε σπίτι στο Ν. Ψυχικό κατά παράβαση των περιοριστικών όρων που προέβλεπαν ότι θα έπρεπε να διαμένει στο πατρικό σπίτι της οικογένειάς του, στον Πειραιά. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο 30χρονος κρίθηκε αθώος, ωστόσο μόλις χθες η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που είχε κρίνει αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Τα νέα ευρήματα θα αποσταλούν στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της «Συνωμοσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή