Σύντομα (17/1/14)

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ τάχθηκε υπέρ της Ελένης Καραμαλέγκου

Οξύνεται η κόντρα ανάμεσα στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας για την απόφαση του πρώτου να απορρίψει την υποψηφιότητα της Ελένης Καραμαλέγκου για τη θέση του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής. Η υποψηφιότητα, μάλιστα, ήταν μοναδική. Ενδεικτικά, χθες, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος, ανέφερε ότι «η απόφαση δεν συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΠΑ και ιδιαίτερα της Φιλοσοφικής Σχολής, στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει. Επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι το Συμβούλιο έχει αποκοπεί από την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόρριψη πολιτική δίωξη.

Διευκρίνιση από την ΕΛ.ΑΣ.

Βάσει των «διεθνώς παραδεκτών κανόνων επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης» διαφαίνεται ότι ενήργησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δημοσιεύματα για τους διαλόγους στους ασυρμάτους. Οπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται μόνο από τους διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων. Για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανεβλήθη η δίκη για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter

Για τις 27 Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη των επιχειρηματιών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Τ/Σ Alter Κώστα Γιαννίκου, για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι του Γιώργου Κουρή, ενώ παράλληλα εξέδωσε διαταγή προς το ελληνικό Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter, κατά την επίδικη περίοδο και το ποσό του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, βάσει των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Θα ανοίξει πάλι η παιδική χαρά στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της η παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών που παραμένει κλειστή από το 2009, καθώς ακραία στοιχεία της περιοχής είχαν πολλές φορές επιτεθεί στους μετανάστες που την επισκέπτονταν. Ωστόσο, θα λειτουργήσει σε χώρο πίσω από την εκκλησία, καθώς στην προηγούμενη θέση δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας, ενώ τα παιχνίδια που υπήρχαν στον χώρο έχουν πλήρως καταστραφεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τη μελέτη κατασκευής και μεταφοράς της παιδικής χαράς.

Θα δικαστούν 41 αντιεξουσιαστές

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν 41 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατηγορούνται για την υπόθεση των «στεκιών Θεσσαλονίκης». Για την υπόθεση κατηγορούνταν 59 άτομα. Βάσει του βουλεύματος, απαλλάχθηκαν 18. Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται σε δίκη, μόνο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης είναι ο 41 ετών κρατούμενος των φυλακών Λάρισας Σπύρος Στρατούλης, ο οποίος τους δύο τελευταίους μήνες πραγματοποιούσε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για μη χορήγηση άδειας λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Συζήτηση για τη Γεωθερμία

Αναζητώντας τη «μεγάλη αγνοούμενη στην Ελλάδα», δηλαδή τη Γεωθερμία, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού οργανώνει δύο συζητήσεις, σήμερα και την επόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, από 7 – 9 μ.μ. στην αίθουσα Λεβέντη, Τριπόδων 28, στην Πλάκα. Οι συζητήσεις είναι ενταγμένες στη Νέα Σειρά Εισηγήσεων Βιοκλιματικού Σχεδιασμού. Στη σημερινή συνάντηση, την εισαγωγή θα κάνει ο κ. Γιάννης Παλιοκρασσάς, πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός, ενώ για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης αειφόρου ανάπτυξης ZOFNASS του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ θα μιλήσει ο κ. Σπύρος Πολλάλης, καθηγητής στο Χάρβαρντ και πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή