Εξαφανίστηκε το ζεύγος Γριβέα

Εξαφανίστηκε το ζεύγος Γριβέα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφαντοι παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, παρά τον συναγερμό που έχει σημάνει με την έκδοση «ερυθράς αγγελίας», αναβαθμισμένου, δηλαδή, διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή τους.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές δεν έχουν κατορθώσει, παρά το γεγονός ότι το ένταλμα έχει εκδοθεί πριν από 12 ημέρες, να εντοπίσουν ίχνη του ζεύγους Γριβέα που κατοικούσε μόνιμα στο Λονδίνο και διώκεται για την υπόθεση των χαριστικών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το ένταλμα που έχει διαβιβαστεί διεθνώς μέσω της Ιντερπόλ παραμένει ανεκτέλεστο και πληροφορίες που έχουν διαβιβαστεί από τις διωκτικές αρχές της Βρετανίας κάνουν λόγο πως το ζεύγος Γριβέα δεν έχει εντοπιστεί πουθενά στη Γηραιά Αλβιώνα.

Επίσης, πληροφορίες που έφεραν τον επιχειρηματία και τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνται για χαριστικές χρηματοδοτήσεις –δάνεια, χορηγίες και άλλες παροχές για επικοινωνιακές συμβουλές– ύψους περί τα 19,8 εκατ. ευρώ, να διαμένουν στο Βέλγιο ή την Ελβετία, δεν επιβεβαιώνονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, μέρες πριν εκδοθεί το διεθνές ένταλμα και κατά τη διάρκεια των γιορτών, είχαν πράγματι βρεθεί στην Ελβετία σε χειμερινό θέρετρο, αλλά έκτοτε τα ίχνη τους έχουν χαθεί.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές, πάντως, έχουν προχωρήσει ήδη –παράλληλα με την αναζήτησή τους– σε δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και έχουν ζητήσει ήδη με αίτημα δικαστικής συνδρομής το άνοιγμα τραπεζικών τους λογαριασμών –και λογαριασμών εταιρειών τους– που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία. Ανοιγμα λογαριασμών έχει επίσης ζητηθεί για τους λογαριασμούς του Αγγελου Φιλιππίδη, αλλά και του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά, όπως και για λογαριασμούς συγκεκριμένων εταιρειών του.

Και ενώ οι ανακρίσεις για το σκάνδαλο με τα δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη –μετά και την απολογία Κοντομηνά και το θρίλερ με την επιβολή βαρύτατων περιοριστικών όρων στον επιχειρηματία– η τουρκική Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της το κλειδί για την έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ. Αγγελου Φιλιππίδη.

Θα παραιτηθεί

Πληροφορίες από τον συνήγορο του Αγγελου Φιλιππίδη, Θαν. Βαρλάμη, αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. θα παραιτηθεί από όλες τις δικονομικές ευχέρειες και τις προθεσμίες προκειμένου να επισπευσθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο χρόνος έλευσής του στην Αθήνα εξαρτάται από το πότε θα προσδιοριστεί η δίκη του σε τουρκικό δικαστήριο που θα αποφασίσει και την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Το Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών που παρακολουθεί το θέμα και είναι σε καθημερινή επαφή με τις τουρκικές αρχές (την υπόθεση χειρίζεται ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Ιω. Αγγελής), εκτιμά ότι το αργότερο σε 15 ημέρες ο Αγγελος Φιλιππίδης μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα.

Η έκδοσή του θα κορυφώσει τις συνεχιζόμενες έρευνες για το Τ.Τ. και τα δάνεια που δόθηκαν, καθώς ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι οι δανειοδοτήσεις υπήρξαν νόμιμες.

Παράλληλα ο αρμόδιος ανακριτής Γ. Ανδρεάδης ετοιμάζει βαρύ κατηγορητήριο κατά του πρώην διοικητή του Τ.Τ., που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου και με επαπειλούμενη ποινή τα ισόβια.

Οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για το Τ.Τ. που αναμένονται, είναι σημαντικές και οι διαδικασίες συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, με τις απολογίες των υπολοίπων από τους 29 συνολικά εμπλεκόμενους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή