Μ. Καραμολέγκος: Με έσωσε η πίστη μου

Μ. Καραμολέγκος: Με έσωσε η πίστη μου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρώντας το χιούμορ του, παρά την απίστευτη περιπέτεια και την κούραση των τελευταίων ημερών («έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες»), ο Μανώλης Καραμολέγκος «διευκρίνισε» χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι… δεν είναι 60, όπως γραφόταν, αλλά 55 ετών. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν έπρεπε να γίνει, αφού η αστυνομία έχει δώσει αυστηρές εντολές να μη μιλήσει για την υπόθεση όσο διαρκούν οι έρευνες, ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής για να αποδράσει με θεαματικό τρόπο μόνος του, είπε ότι τον έσωσε η πίστη του. «Ηταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις, να φύγεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δύναμη ψυχής, αυτό με βοήθησε πολύ».

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία της υπόθεσης, το μόνο που ξεκαθάρισε ήταν ότι οι απαγωγείς δεν είχαν καμιά σχέση με τη δουλειά του. «Δεν είχαν δουλέψει ποτέ σε καμία από τις επιχειρήσεις μας. Δεν τους ξέραμε». Για το πώς κατάφερε να πείσει έναν εκ των απαγωγέων του να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα, είπε ότι τον έπεισε «με σεβασμό». «Αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν απαγωγείς. Είχαν έναν σκοπό, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω σε αυτό». Περιγράφοντας τη στιγμή που εμφανίστηκε στο Α.Τ. Κερατέας, δήλωσε: «Εγώ εκείνη τη στιγμή ήμουν σε άλλο κόσμο, δεν ήξερα ότι εσείς γνωρίζετε τι έχει συμβεί. Επρεπε να εξηγήσω γρήγορα στους αστυνομικούς ποιος είμαι, ότι έχει γίνει απαγωγή και για ποιο λόγο είμαι εκεί. Αλλωστε και για τους αστυνομικούς ήταν κάτι το πρωτοφανές».

Την πρώτη φορά που συνάντησε τους οικείους του «δεν μιλήσαμε. Κλάψαμε…». «Η οικογένεια, η γυναίκα μου, οι άνθρωποί μου έχουν περάσει και αυτοί τον δικό τους Γολγοθά. Φαντάζεστε», είπε, ενώ για τον γιο του που βγήκε να τον ψάξει είπε ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανος.

Σήμερα αισθάνεται «καλά», αλλά έχει σκοπό να αναθεωρήσει πολλά. «Θα προσέξω λίγο περισσότερο και τους δικούς μου και τον εαυτό μου. Ημουν πολύ χύμα» σημείωσε. «Φοβήθηκα πολύ. Κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό σας τέτοιο πράγμα, αλλά, είπαμε, η πίστη και η ψυχραιμία με βοήθησε. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και πιο προβληματισμένοι».

Προχθές το απόγευμα οι αρχές εντόπισαν το κρησφύγετο στην Κερατέα όπου κρατήθηκε ο επιχειρηματίας. Οπως προέκυψε, το είχαν νοικιάσει για τρεις μέρες έναντι 100 ευρώ από ομογενή από τη Ρωσία, με πρόσχημα τη φιλοξενία συμπατριωτών τους που επισκέπτονταν τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή