Σύντομα (18/1/14)

4' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και άλλοι δημόσιοι φορείς θα κλείσουν

Σε κλείσιμο και άλλων δημόσιων φορέων που «έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους» ή που «η δουλειά τους μπορεί να επιτελεστεί και από δομές του κεντρικού κράτους» θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Βήμα FM». «Οπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν», τόνισε ο υπουργός. Αναφερόμενος στον αριθμό των υπαλλήλων που μπορεί να απομακρυνθούν, σημείωσε ότι αφορά το 2% των εργαζομένων του Δημοσίου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αξιολόγηση των φορέων θα συνεχιστεί στις αστικές συγκοινωνίες. «Επειδή κάποιος φορέας αξιολογείται, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκύψουν και μειώσεις προσωπικού», διευκρίνισε. Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατούσε, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι περισσότεροι από 70 δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βρεθεί με πλαστά πιστοποιητικά. Οι δήμοι έχουν ήδη προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών τους.

Διαμαρτυρία γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις συνταγογραφήσεις

Νέα επίθεση στον ΕΟΠΥΥ εξαπολύουν οι συμβεβλημένοι γιατροί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν για το μηνιαίο ανώτατο όριο προϋπολογισμού στη δαπάνη συνταγογράφησης ανά γιατρό για το 2014 (δεν πρέπει να ξεπερνάει το 80% της περυσινής αντίστοιχης δαπάνης). Οι γιατροί διαμαρτύρονται ότι ενώ διπλασιάζονται οι αποζημιούμενες από τον ΕΟΠΥΥ επισκέψεις ασφαλισμένων σε 400 τον μήνα, η συνταγογράφηση είναι μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι που οι επισκέψεις ήταν 200. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι οι γιατροί οδηγούνται στο να μη συνταγογραφούν σε ασθενείς που έχουν ανάγκη λήψης ακριβών φαρμάκων (μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς) για να μη συμπληρώνουν γρήγορα το όριο της επιτρεπόμενης δαπάνης. Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι για τις όποιες παρατηρήσεις και προβλήματα, οι γιατροί μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] και τονίζει ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή του μέτρου και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο θα λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον χρειαστεί.

Ο Χρυσοχοΐδης στα Τέμπη

Τα εργοτάξια στα Τέμπη επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Οπως δήλωσε, με την ολοκλήρωση των οδικών έργων στους παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους «δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει η Ελλάδα μεταφορικός κόμβος για τη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Ευρώπη». Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής για τα έργα στα Τέμπη έχουν δαπανηθεί περίπου 750 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολούνται 700 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν σε 1.000 έως τον Μάρτιο.

Εντάλματα για βουλευτές Χ.Α.: Ανθρώπινο λάθος στην ημερομηνία

Στην κούραση που προέκυψε από την ένταση της δουλειάς το τελευταίο διάστημα και σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν δικαστικές πηγές την εγγραφή λάθος ημερομηνίας στα εντάλματα προσωρινής κράτησης των βουλευτών Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα. Συγκεκριμένα, ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων έγιναν στις 11 και 12 Ιανουαρίου, τα χειρόγραφα της προφυλάκισης αναφέρουν την ημερομηνία της 9ης Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές σημειώνουν ότι στο έγγραφο του εισαγγελέα που πρότεινε την προσωρινή κράτησή τους, η ημερομηνία είναι η σωστή, 11 και 12 Ιανουαρίου, ενώ στο έγγραφο υπάρχει και η σημείωση των ανακριτριών ότι συμφωνούν. Το λάθος έγινε αφορμή για έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ενώ χθες ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε μήνυση κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος. Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παράνομη και προαποφασισμένη απόφαση και έκανε λόγο για «πολιτικό έγκλημα».

Δολοφονία Πακιστανού: Επίθεση εναντίον των κατηγορουμένων

Σοβαρή ένταση σημειώθηκε χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, όταν άτομα που φέρονται να ανήκουν σε αντιρατσιστική οργάνωση επιτέθηκαν κατά των δύο κατηγορουμένων. Το επεισόδιο έλαβε χώρα όταν έγινε το διάλειμμα. Οι δύο κατηγορούμενοι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 10 ατόμων που παρευρίσκονταν στον χώρο των δικαστηρίων. Η δίκη διεκόπη εξαιτίας της έντονης αντίδρασης των δικηγόρων και των δύο πλευρών και αναμένεται να συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Μεταβολή χρήσεων γης

Η μεταβολή στο καθεστώς των χρήσεων γης σε μια περιοχή πρέπει να στηρίζεται σε ειδική μελέτη, από την οποία να προκύπτουν οι λόγοι που την καθιστούν αναγκαία. Αυτό επισημαίνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πρόσφατη απόφασή της (27/2014), που αποκτά ενδιαφέρον ενόψει της σχεδιαζόμενης τροποποίησης της νομοθεσίας για τις χρήσεις γης από το ΥΠΕΚΑ. Αφορμή για την κρίση του ΣτΕ, διάταξη του ν.3044/02 με την οποία μετετράπη τμήμα του οικισμού Ροδόπολης στο Διόνυσο σε περιοχή γενικής από αμιγούς κατοικίας. Η διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική, ως αντιβαίνουσα στην αρχή του ορθολογικού σχεδιασμού.

Καταδίκη μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ

Σε εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε πρωτοδίκως το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου, Χρ. Καραβασίλης, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία εγγράφου μετά χρήσεως. Η Σούπερ Λιγκ κατέστησε ανενεργή την πρόσθετη διάταξη περί «δυσφήμησης» του αθλήματος και των χορηγών του, προκειμένου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναδάσωση στον Υμηττό από ΣΚΑΪ και CYTA

Τις προσπάθειες αναδάσωσης συνεχίζουν ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta και τη βοήθεια εθελοντών. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα φυτευτούν στον Υμηττό 10.000 δέντρα. Η περιοχή που θα αναδασωθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 1998. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), τον Δήμο Κρωπίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, διοργανώνεται η αναδάσωση στην περιοχή Παλάτι στο Κορωπί. Με αυτήν την αναδάσωση θα έχουν φυτευθεί με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ 748.750 δένδρα, σε 57 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από το 2007. Σημείο συνάντησης: Παλάτι – Αγιος Θωμάς στο Κορωπί, πρόποδες του Υμηττού, στις 10 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή