ΣΕΒΤ: Συνεργασία με την ελληνική τράπεζα τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας

ΣΕΒΤ: Συνεργασία με την ελληνική τράπεζα τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Με την ελληνική τράπεζα τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας, συνεργάζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στο πλαίσιο των πολυάριθμων πρωτοβουλιών κοινωνικής ενίσχυσης και βοήθειας αξίας άνω των 62 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ετησίως σε περιοχές, δράσεις, κοινωνικά ασθενείς ομάδες και ιδρύματα.

«Ο σκοπός της τράπεζας τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική βιομηχανία τροφίμων. Μια συνεργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που θα βοηθήσει, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΒΤ.

Η ελληνική τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και τη συνεργασία με αναγνωρισμένες οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FΕΒΑ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.550 τμ στο Κρυονέρι Αττικής, όπου γίνεται η μεταφορά, συλλογή, καταγραφή αλλά και διανομή των αγαθών.

Η τράπεζα τροφίμων διανέμει προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα σε 215 περίπου ιδρύματα που φιλοξενούν άπορους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 20.000 άτομα σιτίζονται με τα προϊόντα που διανέμει η τράπεζα τροφίμων.

Ο ΣΕΒΤ από το 1978 εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα. Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική μεταποίηση, αντιπροσωπεύοντας το 26% του συνόλου της, στον οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις με περισσότερους από 350.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή