Εκτέλεση συνταγών από τον ταχυδρόμο

Εκτέλεση συνταγών από τον ταχυδρόμο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια απλή τηλεφωνική κλήση σε 4ψήφιο αριθμό θα μπορούν το προσεχές διάστημα οι ενδιαφερόμενοι να ζητούν από τον ταχυδρόμο της γειτονιάς τους την εκτέλεση συνταγών. Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας που θα παρέχουν τα ΕΛΤΑ, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό, να κάνουν την παραγγελία των φαρμάκων, ζητώντας την εκτέλεση των συνταγών τους σε φαρμακείο της επιλογής τους. Η συνομιλία θα καταγράφεται προκειμένου να έχει τη μορφή επίσημης εντολής.

Προτεραιότητα στη νέα αυτή υπηρεσία, η οποία αναμένεται να είναι στη διάθεση του κοινού σε δύο μήνες περίπου, θα έχουν τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων και καρκινοπαθών του ΕΟΠΠΥ. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πιλοτικά στην Αθήνα, με στόχο να επεκταθεί ταχύτατα και στην υπόλοιπη χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θετική. Υποδοχείς του κλίματος αυτού είναι οι ταχυδρόμοι όλης της χώρας, οι οποίοι δέχονται ήδη ερωτήσεις για τη νέα αυτή υπηρεσία. «Τα ταχυδρομεία έχουν στη διάθεσή τους 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με περίπου 2 εκατομμύρια κατοικίες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια του Οργανισμού.

Οι πολίτες που είναι ασθενείς, έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή. Το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή