«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες στη Θεσσαλία

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες στη Θεσσαλία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα αρχίζουν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους τρακτέρ, για μία ακόμη φορά, στις πλατείες των χωριών στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στον οποίο μπαίνουν οι αγρότες.

Στον Νομό Λάρισας, η εξόρμηση των τρακτέρ αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, με κύρια σημεία συγκέντρωσης τα Φάρσαλα και την περιοχή Πλατυκάμπου, ενώ όλη την εβδομάδα θα συνεχίσει η προσέλευση των τρακτέρ σε διάφορα σημεία συνάντησης, ώστε στα τέλη της εβδομάδας να εκτιμηθεί η δυναμική της συμμετοχής και η περαιτέρω πορεία του αγώνα.

Για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από τις εφορίες, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των επιτροπών αγώνα των μπλόκων που έγινε, την Κυριακή, στη Λάρισα. Όσον αφορά ειδικά στην Λάρισα, η διαμαρτυρία θα γίνει έξω από την 1η ΔΟΥ, στις 11 το πρωί.

Σχετική πρόσκληση για συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, έχει απευθύνει με ανακοίνωση της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, έχοντας προγραμματίσει μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα και ενημερώσεις αγροτών στις επαρχίες του νομού.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΕΟΣΝΛ "η άγρια φορολόγηση με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων και τη φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια και αγροκτήματα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια και οι χαμηλές τιμές μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση".

Καλεί δε τους αγρότες, όλοι μαζί να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν βιώσιμες λύσεις στα αιτήματα τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή