Υποψήφιοι κοσμήτορες του ΕΚΠΑ κατά της βίας

Υποψήφιοι κοσμήτορες του ΕΚΠΑ κατά της βίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αποφασιστικότητα και όχι στα… λόγια δήλωσαν ότι θα αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας και παρανομίας στο ΑΕΙ οι νέοι κοσμήτορες των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σε αυτό δεσμεύθηκαν όλοι οι υποψήφιοι κοσμήτορες, όπως αναφέρει το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, το οποίο προχώρησε σε έλεγχο ουσίας των υποψηφιοτήτων. Η τελική επιλογή θα γίνει από τα μέλη ΔΕΠ των σχολών με εκλογές το προσεχές διάστημα και τώρα πλέον οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην κοινότητα της σχολής τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, «όλοι οι υποψήφιοι που επελέγησαν δεσμεύθηκαν ότι θα έχουν αποφασιστική στάση απέναντι σε φαινόμενα βίας και παρανομίας, θα μεριμνούν για την πλήρη εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών του Ιδρύματος, θα συμβάλλουν στην ουσιαστική λειτουργία της Συγκλήτου και θα συνεργάζονται στενά με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα θεσμικά όργανα του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου». Και το Συμβούλιο προσθέτει πως «έχει την πεποίθηση ότι οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ανταποκριθούν με επιτυχία στον ρόλο και στα αυξημένα καθήκοντα που προβλέπει ο νόμος για τη θέση του κοσμήτορος και του μέλους της Συγκλήτου και τους καλεί να δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις που ανέπτυξαν ενώπιον του Συμβουλίου». Από την άλλη, πάντως, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας της κ. Ελένης Καραμαλέγκου για την κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου διδασκόντων της Φιλοσοφικής κατήγγειλε την απόφαση του Συμβουλίου και δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τον απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, αυταρχικό και ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη αποκλεισμό της υποψηφιότητας της κ. Καραμαλέγκου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή