«Ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για τον Σαξώνη»

«Ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για τον Σαξώνη»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «απόλυτο χάος» στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, που κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση ύψους 18 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία. Η κ. Τσεμπερά μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες που κινούνταν «πέρα από κάθε εφαρμογή νόμου».

Αναφερόμενη στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις πληρωμές των παρακρατούμενων φόρων προς τη ΔΟΥ και των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οικονομική επιθεωρήτρια κατέθεσε ότι οι εκταμιεύσεις και μεταφορές ποσών δεν ελέγχονταν και ότι για τη «δράση» του γνώριζαν τόσο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο γ.γ. του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.

Δεν έλειψε η ένταση όταν οι συνήγοροι του κ. Λεμούσια και του κ. Σαξώνη διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τους επαναφέρει στην τάξη. Να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν του συγκατηγορουμένου του και άλλοτε στενού συνεργάτη του, Μιχάλη Λεμούσια, επιχείρησε, μέσω του συνηγόρου του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή