Σύντομα (22/1/14)

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χ. Αθανασίου για ρατσιστική βία: «Μεμονωμένες περιπτώσεις»

«Τα όποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας και νεοναζισμού στην Ελλάδα αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Ο ελληνικός λαός δεν συγκινείται από τέτοιου είδους ιδέες. Αλλωστε τα περιστατικά αυτά επικρίθηκαν από ολόκληρη την κοινωνία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, όπου παρέλαβε χθες εκ μέρους της ελληνικής προεδρίας τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την ελληνική προεδρία. Τέλος, διαβεβαίωσε τη Διεθνή Αμνηστία ότι θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συστάσεις της.

Συμμετέχει ο Χ. Σβόμποντα σε εκδήλωση στην Αθήνα

Εκδήλωση με τίτλο «Είναι η δημοκρατία αντιμνημονιακή;» και προσκεκλημένο τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα πραγματοποιεί το «Δίκτυο» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα στις 18.00 στο Γραφείο του Ε.Κ. στην Αθήνα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η πρόεδρος του «Δικτύου», Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός Γ. Σταυρόπουλος, η ευρωβουλευτής Μ. Κοππά, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Βάσω Κιντή και ο σκηνοθέτης Σ. Γκορίτσας. Θα τοποθετηθούν ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρ. Δήμας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Αν. Παπαδόπουλος.

Και η ΔΟΕ στα χνάρια της ΟΛΜΕ

Να μπλοκάρουν τις διαδικασίες αξιολόγησης στα σχολεία ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) από τα μέλη της. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να εκφράσουν συντεταγμένα με κάθε τρόπο και κυρίως με την υπογραφή του κειμένου της ομοσπονδίας, την αντίθεσή τους απέναντι στην προωθούμενη αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση – χειραγώγηση, καθώς και να μην προχωρήσουν στη στελέχωση των ομάδων εργασίας για τις διαδικασίες αξιολόγησης». Αντίστοιχη θέση έχει πάρει και η ΟΛΜΕ. Χθες, επίσης, γονείς και εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, επειδή υπάρχουν ελλείψεις δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία. Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα στα σχολεία θα συνεχισθούν σήμερα με συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

Eλεγχο στον ΟΚΑΝΑ ζητεί η Ζ. Μακρή

Ενδελεχή έρευνα στα οικονομικά στοιχεία του ΟΚΑΝΑ ζητεί με αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή. Σύμφωνα με την υφυπουργό, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η κ. Μακρή ζητεί να ερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαχείριση των ποσών που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες των κέντρων πρόληψης, να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός.

Διάψευση από Θ. Λιακουνάκο

Διαψεύδει ο Θωμάς Λιακουνάκος εμπλοκή της εταιρείας του ΑΧΟΝ με την CLAVIS. Η εταιρεία ΑΧΟΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως σε πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου εμπλέκεται η ίδια και ο πρόεδρός της κ. Θ. Λιακουνάκος σε δήθεν συναλλαγές που είχαν με την εταιρεία CLAVIS. «Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι η ΑΧΟΝ και ο πρόεδρός της όχι μόνο δεν είχαν οποιαδήποτε συναλλαγή με την CLAVIS, αλλά αγνοούσαν και αγνοούν απολύτως την ύπαρξή της. Οι συναλλαγές της ΑΧΟΝ είναι εμφανείς και γνωστές στις αρμόδιες ελληνικές Εποπτικές Αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή