ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 3 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δίκη του Κ. Γριβέα και της Αν. Βάτσικα για την έκδοσή τους στην Ελλάδα

stis-3-fevroyarioy-oristike-i-diki-toy-k-grivea-kai-tis-an-vatsika-gia-tin-ekdosi-toys-stin-ellada-2002437

Παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster o Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το δικηγόρο τους παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στην βρετανική αστυνομία αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές. Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους.
Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 λιρών για τον καθένα και παράδοση τόσο των δικών τους διαβατηρίων όσο και των παιδιών τους. Επίσης θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους και θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος συνελήφθη στο Μάντσεστερ, και δεν παραδόθηκε αυτοβούλως στο Λονδίνο όπως αναφέρθηκε αρκετά.Από την πλευρά του, ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής έκανε λόγο σε γραπτή δήλωσή του για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο συνήγορος των δύο, τόνισε ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:

«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ