Δεν θα απορριφθούν στη Μεσόγειο υλικά από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Δεν θα απορριφθούν στη Μεσόγειο υλικά από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Greenpeace, η Oceanica και η WWF, έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη, ότι τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας.

Την επιβεβαίωση της εξέλιξης αυτής έκανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο γενικός διευθυντής της Greenpeace Ελλάδας, Νίκος Χαραλαμπίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιπλέον, ο διευθυντής του OPCW ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω γιατί δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά. Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα, ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το προϊόν της υδρόλυσης και να ολοκληρωθεί η καταστροφή του στη Γερμανία.

Ο κ. Βενιζέλος συζήτησε και στο Μοντρέ -για πολλοστή φορά- με την Ιταλίδα ομόλογό του, με την οποία συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής προς τον διευθυντή του OPCW. Στο πλαίσιο αυτό, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ να ενεργήσει στο όνομα του Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, από πλευράς ΟΗΕ και OPCW, για την ασφάλεια και προστασία του μεσογειακού περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία μεταφοράς και καταστροφής των συριακών χημικών όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή