Αρνείται τα πάντα ο Τ. Θεοφίλου

Αρνείται τα πάντα ο Τ. Θεοφίλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου μετά τη χθεσινή του απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προβάλλοντας ως επιχείρημα τις ιδεολογικές τους διαφορές, ενώ χαρακτήρισε σκευωρία την ανάμειξή του στη δολοφονική ληστεία της Πάρου. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου με την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής ή της αθωότητας του κατηγορούμενου.

«Δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο, ούτε οι αυτόπτες με αναγνώρισαν», είπε ο Θεοφίλου σχετικά με τη ληστεία της Πάρου, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο διάστημα βρισκόταν στην Αθήνα, όπου «βοηθούσα στην ανακαίνιση στο Στέκι Μεταναστών». Οσον αφορά τη διασύνδεσή του με τον επίσης κατηγορούμενο Κώστα Σακκά, ο Θεοφίλου είπε ότι είναι φίλοι και συμφοιτητές. Αρνήθηκε ότι ανήκει στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναφέροντας ότι πρόκειται για «αναρχομηδενιστική οργάνωση», ενώ ο ίδιος είναι αναρχικός και κομμουνιστής και υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να έχει «συνωμοτικό βίο», δηλαδή να ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς είχε εκτεθεί δημόσια μέσω του ιστολογίου του. Ερωτώμενος γιατί δεν υποστήριξε τα ίδια κατά την προανακριτική και ανακριτική διαδικασία, είπε ότι «οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην Αντιτρομοκρατική» και ότι αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA επειδή το θεωρεί «βιολογικό φακέλωμα».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δείγμα DNA του Θεοφίλου είχε βρεθεί σε καπέλο ενός εκ των δραστών της αιματηρής ληστείας στην Πάρο στις 10 Αυγούστου 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή