Ελεύθεροι με όρους Γριβέας και Βάτσικα

Ελεύθεροι με όρους Γριβέας και Βάτσικα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το απόγευμα από το ειρηνοδικείο του Westminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψή τους από τις βρετανικές αρχές χθες το μεσημέρι στο Μάντσεστερ, ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που αναζητούνταν για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο, ο ειρηνοδίκης τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα, ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δύο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, ενώ θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα τηλέφωνά τους προκειμένου να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή μαζί τους οι Αρχές. Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

Το ανδρόγυνο συνελήφθη χθες από τη βρετανική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Εισαγγελίας Εφετών, συνελήφθησαν στο Μάντσεστερ και δεν παρεδόθησαν οικειοθελώς στο Λονδίνο, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Το ζεύγος Γριβέα κατηγορείται ότι έλαβε με καταχρηστικούς όρους δύο δάνεια, των 7 και των 10 εκατ. ευρώ, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι δικαστικές αρχές έχουν αποφασίσει ήδη το άνοιγμα και τον πλήρη έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους σε Κύπρο, Ελβετία και Αγγλία. Παράλληλα, έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα πολυτελές σπίτι στην περιοχή της Πεντέλης, ένας πύργος στη Μάνη και μια παραθεριστική κατοικία στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δικαστικοί έχουν εντοπίσει ότι οι δύο κατηγορούμενοι διαθέτουν πολυτελή ακίνητα μεγάλης αξίας στο εξωτερικό. Πρόκειται για γραφεία αλλά και κατοικία στο Λονδίνο και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Οι δικαστικές αρχές διευκρινίζουν ότι η έκδοση των Γριβέα και Βάτσικα δεν θα είναι εύκολη εάν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής, εξαιτίας του νομικού πλαισίου της χώρας. Η μόνη περίπτωση να προχωρήσει άμεσα η έκδοση είναι οι κατηγορούμενοι να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους παρέχονται.

Ο δικηγόρος τους Γεώργιος Καψής, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι όσα ακούγονται για τους πελάτες του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά», σημείωνε.

Πάντως, το σκάνδαλο του Τ.Τ. δείχνει να διευρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έχει εντοπίσει ακόμα τρεις επιχειρηματίες που πήραν δάνεια τα οποία πρέπει να ελεγχθούν ως προς τη νομιμότητά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή