Δημ. Κουφοντίνας και Σ. Ξηρός “τελειώνουν” τη 17Ν

Δημ. Κουφοντίνας και Σ. Ξηρός “τελειώνουν” τη 17Ν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση» διαμηνύει από τις φυλακές ο Σάββας Ξηρός για τη 17 Νοέμβρη, λίγο μετά και τις παρεμφερείς δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο Σάββας Ξηρός αναφέρει δε, ότι το ζήτημα της διαφυγής του Χριστόδουλου «τον έχει πικράνει» χωρίς να εξηγεί τους λόγους. «Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», δηλώνει χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha. Οι πράξεις της 17Ν, είπε, δεν είχαν σκοπό το μίσος και την εκδίκηση αλλά την ένοπλη προπαγάνδα. «Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν», επισημαίνει. «Με συκοφαντούν χωρίς εγώ να έχω πει τη γνώμη μου για αυτά που ακούγονται. Με εντάσσουν σε μία κατάσταση στην οποία δεν ανήκω», τόνισε. Επίσης, κατήγγειλε ότι η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Λάρισας «διακόπηκε βίαια», ενώ κατήγγειλε και τις συνθήκες στις οποίες είχε νοσηλευτεί και ανακριθεί στον Ευαγγελισμό αμέσως μετά τη σύλληψή του το 2002.

 Σημειώνεται ότι μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, και ο Κουφοντίνας εξαπέλυσε πυρά κατά του Χριστόδουλου Ξηρού επίσης ξεκαθαρίζοντας ότι η 17Ν έχει τελειώσει, και προειδοποιώντας “οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή” ότι δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

«Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας» δηλώνει χαρακτηριστικά. Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με χθεσινή ημερομηνία (22/1/2014) αναφέρει ότι πως αναφέρει, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο, νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το αυτό της 17Ν. Από την πλευρά της, η νύφη του Χριστόδουλου Ξηρού μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι “ας μην άφηναν τον Χριστόδουλο να φύγει. Επειδή τον χάσανε θα απειλούν και θα τρομοκρατούν εμάς; Ας τον παρακολουθούσαν”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή