Πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων

Πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν πανελλαδικά από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων, καθώς θεωρούν, ότι ο φόρος υπεραξίας «εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή – φορολογούμενου».

Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος διαπίστωσε ότι, ο επιβαλλόμενος στις μεταβιβάσεις ακινήτων, λόγω πώλησης, φόρος υπεραξίας, με την συγκεκριμένη διαδικασία που θεσμοθετήθηκε «είναι ανεφάρμοστος στην πράξη λόγω των ατελειών του και εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή – φορολογούμενου».

Κατόπιν αυτών, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή «από την σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων πώλησης ακινήτων, υπαγομένων στο φόρο υπεραξίας, μέχρι τη λήψη οριστικών αποφάσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».

Τέλος, οι συμβολαιογράφοι, θεωρούν, ότι μετά από τις επαφές που είχαν και την εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στις επόμενες ημέρες «θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον φορολογούμενο πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή