«Η Γη από Ψηλά»: Εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Η Γη από Ψηλά»: Εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια με τίτλο «Η Γη από Ψηλά» για μαθητικές ομάδες της Έκτης Δημοτικού, καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, θα διοργανωθούν από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τα διαδραστικά αυτά εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του γαλλου- ελληνικού φεστιβάλ «Γεωσυναντήσεις», με πρωτοβουλία της εταιρείας «Conférences sans Frontières», του Μαριολοπουλείου- Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία 2014».

Τα εργαστήρια βασίζονται στην ομότιτλη έκθεση του γαλλικού περιφερειακού οργανισμού προώθησης επιστημονικού πολιτισμού Centre Sciences. Χάρη σε δορυφορικές εικόνες της γαλλικής εταιρείας Planet Observer, η έκθεση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακαλύψουν με διαδραστικό τρόπο και πειράματα τη συμβολή της δορυφορικής απεικόνισης στην κατανόηση και στην πρόβλεψη των φυσικών φαινομένων.

Στόχος των εργαστηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τη συμβολή της διαστημικής τεχνολογίας στη γνώση της Γης και της γεωφυσικής, στην παρατήρηση του κλίματος και στην κατανόηση των κλιματικών αλλαγών, στην παρατήρηση των περιβαλλοντικών μεταβολών και των κλιματικών καταστροφών, στην παρατήρηση των ακτογραμμών, καθώς και σε άλλους τομείς, όπως η χρήση γης ή η γεωργία μέσω δορυφόρου.

Τα εργαστήρια θα πλαισιώνονται από εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς και θα γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 09:30 π.μ. και 11:30 π.μ.), ενώ η διάρκειά τους είναι μιάμιση ώρα. Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως είναι η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9469688, ώρες 09:00-15:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή