ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών χαπιών

rodos-exichniastike-ypothesi-paranomis-diakinisis-narkotikon-chapion-2003113

Εξιχνιάστηκε χθες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, υπόθεση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών χαπιών και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης, κλοπής, κατοχής, διακίνησης και παράνομης χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, καθώς και παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά πέντε άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ημεδαπός, ένας 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και τρεις φαρμακοποιοί ηλικίας 39, 50 και 42 ετών, εκ των οποίων οι 4 πρώτοι έχουν συλληφθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 50χρονος τα δυο τελευταία χρόνια πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές ναρκωτικών χαπιών, τα οποία αγόραζε παράνομα και τα διακινούσε σε τοξικομανείς του νησιού, ενώ ο 31χρονος Βούλγαρος, σε επτά περιπτώσεις, αγόρασε ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ' εντολή του 50χρονου.
Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φαρμακοποιοί εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην κατοικία και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 50χρονου
• Τετρακόσια τριάντα επτά ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς
• Τρία δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή
• Εννέα σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
• Δεκατέσσερις φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
• Ένα κινητό τηλέφωνο
Στην κατοικία του 31χρονου, ενενήντα ναρκωτικά δισκία τα οποία κατείχε παράνομα
Στα φαρμακεία ιδιοκτησίας του 39χρονου, του 50χρονου και του 42χρονου εντοπίστηκαν αντίστοιχα 145, 104 και 88 εκτελεσμένες πλαστές ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών Υπολογίζεται ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα πάνω από 40.000 ναρκωτικά χάπια. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.