Σε λευκό «κλοιό» η βόρεια Ελλάδα

Σε λευκό «κλοιό» η βόρεια Ελλάδα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα μείνουν, σήμερα, κατόπιν σχετικής απόφασης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Σερρών, τα δημοτικά σχολεία σε Χαρωπό, Πετρίτσι, Άγγιστρο και Αχλαδοχώρι, καθώς και τα γυμνάσια και λύκεια σε Πετρίτσι και Αχλαδοχώρι, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τον δήμο Σιντικής τις τελευταίες ώρες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης, εκτός των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλήματα λόγω του χιονιά αντιμετωπίζει και το επαρχιακό δίκτυο, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών- Λαϊλιά και Βροντούς και στις ορεινές περιοχές του δήμου Βισαλτίας.

Αλάτι ρίχνουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που έχουν πληγεί από το ξαφνικό κύμα βαρυχειμωνιάς και οι κατά τόπους δήμοι.

Αργά χθες το βράδυ, στα άσπρα ντύθηκε και η πόλη των Σερρών, χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Κλειστά θα μείνουν όμως σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει για τα σχολεία στον δήμο Φλώρινας, όπως και για τα σχολεία του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας και του Σουφλίου, στον βόρειο Έβρο, όπου αναμένονται συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Εξάλλου, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το Αμύνταιο, τα Σέρβια και το Βελβεντό, οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα. Το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, αλλά και στην πόλη των Σερρών δείχνει 1 βαθμό Κελσίου.

Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, το θερμόμετρο στην Κατερίνη, ενώ στους -2 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο. Στους -6 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά. Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στη Βασιλίτσα. Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά Σερρών.

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου σε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός λόγω του παγετού είναι ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης χθες μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 66ο χλμ έως το 70ο χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58ο χλμ έως το 75ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρας, μετά το 12ο χλμ, στον νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17ο χλμ στον νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων από το 15ο ως το 27ο χλμ στον νομό Κιλκίς.

Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αλυσίδες απαιτούνται επίσης από το 18ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30ό έως το 50ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24ο έως το 45ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35ο ως το 50ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή