ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απο το «Blue star Ιθάκη» θα εξυπηρετείται προσωρινά η γραμμή Σάμου-Ικαρίας

apo-to-blue-star-ithaki-tha-exypireteitai-prosorina-i-grammi-samoy-ikarias-2003336

Από το «Blue star Ιθάκη» της «blue star ferries» θα εξυπηρετείται προσωρινά, από αύριο το πρωί και έως τις 02/02/2014, η γραμμή Σάμου-Ικαρίας.

Ειδικότερα, το «Blue star Ιθάκη» θα πραγματοποιήσει δύο δρομολόγια, το ένα αύριο Τρίτη 28/01/2014 στις 7:30 από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ικαρία, Σάμο και επιστροφή και το επόμενο το Σάββατο 01/02.

Τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση, από Πειραιά, εξυπηρετεί η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS», σημαίας Κύπρου, το οποίο όμως λόγω τεχνικών παρατηρήσεων από κλιμάκιο επιθεωρητών, ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναμένεται να επανέλθει μετά τις 2 Φεβρουαρίου εκ νέου.

Έως σήμερα, το κενό στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου – Ικαρίας με τον Πειραιά εξυπηρετούσε το πλοίο «Θεόφιλος», με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών που καλύπτει στη βόρειο Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα για το θέμα, φορείς και βουλευτές της Σάμου και της Ικαρίας είχαν συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιο για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έδωσε διαβεβαιώσεις, ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου και τα δύο νησιά να εξυπηρετηθούν ακτοπλοϊκώς όσο το δυνατόν καλύτερα.