Πάτρα: Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών

Πάτρα: Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία αιφνιδιαστική επιχείρηση που οργάνωσε χθες τα ξημερώματα η αστυνομία στην Πάτρα, προχώρησε στον έλεγχο των εγγράφων 112 αλλοδαπών, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό είχαν βρει προσωρινή στέγη στις εγκαταστάσεις της πρώην χαρτοποιίας «Λαδόπουλου», απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε γύρω στις 6.30 το πρωί, ώστε, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, αφενός να εντοπιστούν όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο και αφετέρου να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις από την πλευρά τους.

Αμέσως μετά οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον γειτονικό χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής – Πατραϊκής», προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο των εγγράφων, επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν, διότι δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, ενώ οι άλλοι 105 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά με την οργάνωση της επιχείρησης, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι έγινε για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, διότι έπρεπε να γίνει η καταγραφή των μεταναστών που διαβιούν στις παλαιές εγκαταστάσεις της πρώην χαρτοποιίας «Λαδόπουλου», ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό τους.

Δεύτερον, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό είτε αυτό βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Ακτής Δυμαίων είτε στη λιμενική ζώνη, με σκοπό να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία. Ως εκ τούτου, με τη χθεσινή επιχείρηση η αστυνομία ήθελε να τους στείλει το μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο χρόνια είχαν απομακρυνθεί από την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, περισσότεροι από 600 μετανάστες που διέμεναν σε άτυπους καταυλισμούς, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί στους πρώην εργοστασιακούς χώρους της χαρτοποιίας του «Λαδόπουλου» και της ΑΒΕΞ.

Εκτοτε, ήταν μικρός ο αριθμός των αλλοδαπών που προσπαθούσαν να εγκατασταθούν σε άτυπους καταυλισμούς απέναντι από το νέο λιμάνι, αφού λόγω των συνεχών ελέγχων της αστυνομίας απομακρύνονταν άμεσα από την παραλιακή ζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή