Πυρκαγιές σε Μάνη και Κεφαλονιά

Πυρκαγιές σε Μάνη και Κεφαλονιά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Άγιος Νίκων, στη Δυτική Μάνη Μεσσηνίας. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμει με ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Φωτιά ξέσπασε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Χελμάτα στην Κεφαλονιά. Για την κατάσβεση της συγκεκριμένης φωτιάς, κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης κλήθηκαν να συνδράμουν επίσης τρία αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, αλλά και εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τη νύχτα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε ότι είχε δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Κατά τον δήμαρχο, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Μεικτό κλιμάκιο της Ασφάλειας Κορίνθου και της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχει μεταβεί στο Σοφικό Κορινθίας, για την εξιχνίαση των αιτιών της φωτιάς που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι σήμερα Παρασκευή εκτιμάται πως είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού όσον αφορά στις δασικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές, όπως προειδοποίησε χθες Πέμπτη σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία, λόγος για τον οποίο ενεργοποιήθηκε εκ νέου η υπηρεσία έκτακτης ειδοποίησης «112».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή