Β. Κικίλιας: Ενθαρρυντικές οι εξελίξεις στις έρευνες για εμβόλιο

Β. Κικίλιας: Ενθαρρυντικές οι εξελίξεις στις έρευνες για εμβόλιο

48" χρόνος ανάγνωσης

Την στήριξη της Ελλάδας στην κοινή προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μέσω του Εργαλείου Έκτακτης Στήριξης της Ε.Ε. (Emergency Support Instrument) εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως μετά από τόσους μήνες, η κούραση είναι δεδομένη για όλους τους λαούς, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ενθαρρυντικές εξελίξεις από τον τομέα της επιστημονικής έρευνας που αφορούν στο εμβόλιο, δίνουν ελπίδα και ωθούν τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και συνεργασία, αξιοποιώντας παράλληλα την εμπειρία που αποκομίσαμε τους μήνες του κορωνοϊού σε επιστημονικό, ιατρικό και τεχνοκρατικό επίπεδο, με τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης» ανέφερε,.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης και συνεχάρη την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, για την προσπάθεια που έχει κάνει για την πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.