ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικογένεια Φύσσα: Η ώρα της απόφασης έφθασε – Μονόδρομος η καταδίκη της Χ.Α.

Οικογένεια Φύσσα: Η ώρα της απόφασης έφθασε – Μονόδρομος η καταδίκη της Χ.Α.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Την εξέλιξη αυτή, έσπευσε να σχολιάσει και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι.

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. είναι μονόδρομος».

«Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου» κατέληξε η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του 34χρονου αποτέλεσε το έναυσμα για το ξετύλιγμα της υπόθεσης και τη δίωξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μοιραία λόγω λήξεως του 18μηνου της προσωρινής κράτησης. Μαζί μ’ αυτούς και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.