Δημιουργούνται 1.180 νέες θέσεις πάρκινγκ για δίκυκλα

Δημιουργούνται 1.180 νέες θέσεις πάρκινγκ για δίκυκλα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση ελεύθερων σημείων για τη χωροθέτηση νόμιμων χώρων στάθμευσης δικύκλων βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να περιορίσει το παράνομο παρκάρισμα… παντού. Οπως ανακοίνωσε ο δήμος χθες, ξεκινάει η λειτουργία νέων σημείων σε όλη την πόλη για το παρκάρισμα των δικύκλων, οπότε δημιουργούνται 1.180 νέες νόμιμες θέσεις δωρεάν παρκαρίσματος. Ετσι, υπολογίζεται ότι σε όλη την πόλη θα υπάρχουν πλέον 2.800 θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα εκ των οποίων οι 2.200 στο κέντρο της πόλης.

Ομως, και πάλι οι θέσεις δεν επαρκούν: «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 5.000 θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα, η πλειονότητα των οποίων στο κέντρο της πόλης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες», τονίζει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλης Κορομάντζος. Φυσικά, όπως επισημαίνει, δεν πρέπει μόνο να βρεθούν θέσεις αλλά να βρίσκονται και σε σημεία που να εξυπηρετούν τους πολίτες. Στόχος είναι να προσφερθούν νόμιμες λύσεις για να περιοριστεί και η παραβατικότητα. «Τα πεζοδρόμια δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν χώρους στάθμευσης», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Κάποιες φορές επιλέγουμε να καταργήσουμε δύο θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων σε μια διαδρομή. Ετσι δημιουργούνται θέσεις στάθμευσης για περίπου 20 δίκυκλα», εξηγεί ο κ. Κορομάντζος.

Νέες θέσεις στάθμευσης:

• 1η Δημοτική Κοινότητα: 628 θέσεις στις οδούς: Καρνεάδου, Ηροδότου, Νεοφ. Βάμβα, Ν. Δούκα, Δεινοκράτους, Ξανθίππου, Β. Μπένση, Δ. Αιγινήτου, Σωκράτους, Μιαούλη, Σαρρή, Εδουάρδου Λω, Ερμού, Καρύτση, Βουλής, Ι. Παπαρρηγοπούλου, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Κολοκοτρώνη.

• 2η Δημοτική Κοινότητα: 146 θέσεις στις οδούς: Κόνωνος, Ιφικράτους, Ζηνοδότου, Πύρρου, Κρησίλα, Εμπεδοκλέους, Αρχιμήδους, Αρχελάου.

• 3η Δημοτική Κοινότητα: 90 θέσεις στις οδούς: Ιάκχου, Αγίων Ασωμάτων, Τριών Ιεραρχών, Αχαιών.

• 6η Δημοτική Κοινότητα: 160 θέσεις στις οδούς: Φωκίωνος Νέγρη, Θήρας, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Σικίνου, Τενέδου, Σποράδων.

• 7η Δημοτική Κοινότητα: 156 θέσεις στις οδούς: Εβρου, Θηβών, Λυκαονίας, Φειδιππίδου, Τρικάλων, Ε. Βενιζέλου, Αλεξανδρουπόλεως, Μικράς Ασίας, Τιμ. Βάσσου, Χατζηκώστα, Σεμιτέλου, Κερασούντος, Λαμψάκου, Καισαρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή