Ανησυχία για τη διασπορά του ιού σε γηροκομεία – Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι

Ανησυχία για τη διασπορά του ιού σε γηροκομεία – Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 282 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς δύο ηλικιωμένοι απο γηροκομεία έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πρόκειται για μια 75χρονη γυναίκα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και μια 92χρονη από οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο.

Η 75χρονη, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα αποτελεί τον 24ο νεκρό από κορωνοϊό στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Η 92χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου αποτελεί τον δεύτερο νεκρό από τον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο η διασπορά στον οποίο διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN o καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σχολίασε τους λόγους που «πλήττονται» τα γηροκομεία.

«Πλέον, επειδή επιστρέφουν οι παραθεριστές, που σημαίνει ότι επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, αν δεν προσέξουν, διασπείρουν τον ιό και βλέπουμε να ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας και γι’ αυτό έχουμε τη διασπορά σε γηροκομεία και δομές. Εχουμε σταθερό αριθμό κρουσμάτων από 100 έως 300 ημερησίως, δεν έχουμε ευτυχώς αυτό που φοβόμασταν, δηλαδή να έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Η επήρεια του Δεκαπενταύγουστου δεν ήταν μεγάλη, περάσαμε τον σκόπελο του δύσκολου Αυγούστου και μπαίνουμε στο εξίσου δύσκολο φθινόπωρο», είπε.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του για έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή