Κατά της αξιολόγησης οι καθηγητές – Προειδοποιητικές βολές κατά του υπ. Παιδείας

Κατά της αξιολόγησης οι καθηγητές – Προειδοποιητικές βολές κατά του υπ. Παιδείας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του σχολικού έργου πριν καν αρχίσει, δηλώνουν προς το υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι των καθηγητών. Η αυτοαξιολόγηση έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει μέσα στο σχολικό έτος που αρχίζει την προσεχή Δευτέρα και αναμένεται το σχετικό προεδρικό διάταγμα που θα περιγράφει τη διαδικασία με λεπτομέρεια.

Ειδικότερα, στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) η οποία έγινε στις 5/9, ψήφισαν 51 ΕΛΜΕ (με 73,1%) σε σύνολο 67 ΕΛΜΕ υπέρ της απόφασης, στην οποία δηλώνουν «την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής».

Επίσης, οι πρόεδροι των ΕΛΜΑ αποφασίζουν «απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών και αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων, που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις». Επίσης εξουσιοδοτούν το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την έκδοση των εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές) για την μη υλοποίηση της αξιολόγησης».

Τέλος, η γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ καλεί «το ΔΣ της ΔΟΕ σε κοινή δράση ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/20, και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή