ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που διακινούσε ηρωίνη

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που διακινούσε ηρωίνη

Συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης, από την Αθήνα στην Κέρκυρα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη συμμορία απάρτιζαν πέντε αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί, ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν η τριμελής ηγετική ομάδα της συμμορίας, αποτελούμενη από έναν αλλοδαπό που φέρεται ως το ηγετικό στέλεχος, δύο ημεδαπούς που είχαν το ρόλο των διακινητών, καθώς και δύο ακόμη μέλη της, ημεδαποί, που φέρονται ότι είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, για τον τρόπο που δρούσε η συμμορία, φέρεται ότι το ηγετικό στέλεχος της συμμορίας ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και τη μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα που είχαν τον ρόλο των μεταφορέων ή μέσω της αποστολής της με ασυνόδευτα δέματα. Στη συνέχεια οι δύο διακινητές παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση, μέσω δικτύου που είχαν αναπτύξει, σε «εξαρτώμενα» άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί, για διαφορετικές περιπτώσεις, τρία ακόμη μέλη της συμμορίας, δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι, καθώς είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.

Οι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας φέρεται πως χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για τη μεταφορά της ηρωίνης, καθώς το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα σε ασυνόδευτο δέμα εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους 80 γραμμαρίων, εντός ηλεκτρικής συσκευής, σεσουάρ, ποσότητα ηρωίνης 100 γραμμαρίων, ενώ σε υπαίθρια έκταση βρέθηκε κρυμμένη, ποσότητα ηρωίνης βάρους 33 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης, ενώ συνολικά στη δικογραφία, με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται 23 ακόμη ημεδαποί.

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ