Υψηλοί τόνοι για τη διαγωγή στα απολυτήρια

Υψηλοί τόνοι για τη διαγωγή στα απολυτήρια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη, ερμηνεύοντας πολιτικά τις πρόσφατες αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Ειδικότερα, οι πολιτικοί τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών ανεβαίνουν για μία ακόμη φορά μετά τις παρεμβάσεις της ΑΠΔΠΧ, που εκδόθηκαν ύστερα από προσφυγές ενδιαφερόμενων συνδικαλιστικών ενώσεων και πολιτών. Πρόκειται για δύο αποφάσεις σχετικά με την αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια των μαθητών και την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, καθώς και μία γνωμοδότηση για την τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Φίλης ανέφερε για καθένα από τα τρία θέματα:

• Η Αρχή εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση στο ζήτημα της αναγραφής της διαγωγής στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που την κατάργησε και ζητεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη σχετική ρύθμιση που ψήφισε μαζί με την Ελληνική Λύση. Ο διά βίου στιγματισμός των μαθητών δεν πέρασε.

• Η Αρχή επιβάλλει στην κυβέρνηση να νομοθετήσει ότι αρκεί η επίκληση λόγων «συνείδησης» για την απαλλαγή μαθητών από τα Θρησκευτικά. Η κυβερνητική ρύθμιση για την επίκληση «θρησκευτικής συνείδησης», που αποσκοπούσε να καταστήσει δυσχερή την απαλλαγή από το μάθημα, κατέπεσε.

• Η Αρχή εξέδωσε γνωμοδότηση-κόλαφο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που κονιορτοποιεί κυριολεκτικά τους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας και αποκαλύπτει όλα τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να πείσει ότι μια διάτρητη διαδικασία, όπως αυτή που επέλεξε, δεν ενέχει κινδύνους παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Σε κανένα σημείο της απόφασής της δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της κ. Κεραμέως στη Βουλή ότι είχε προηγηθεί διαβούλευση με την Αρχή για τα ζητήματα της τηλεκπαίδευσης. Η εξαπάτηση της Βουλής, την οποία είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται.

Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι η υπουργός είναι δραματικά έκθετη μετά τις αποφάσεις της ΑΠΔΠΧ, ενώ πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι θα θέσει το ζήτημα και θεσμικά στο προεδρείο της Βουλής, εστιάζοντας στα έγγραφα που κατέθεσε η υπουργός στο Κοινοβούλιο εις επίρρωσιν των αποφάσεών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή