Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλύβια – Εκκένωση οικισμών

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλύβια – Εκκένωση οικισμών

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στα Καλύβια, έχοντας επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Νέα Μάκρη. 

Οσον αφορά την πρώτη, που εμπνέει μεγαλύτερη ανησυχία, εκκένωθηκαν έξι οικισμοί, ενώ δόθηκε ανάλογη εντολή και για την Ανάβυσσο. 

Και στις δύο περιπτώσεις εστάλησαν ειδοποιήσεις από το «112»

Συγκερκιμένα, προηγήθηκαν οι εκκενώσεις των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Αγροτική Τράπεζα, Αρης Σαρωνίδας, Αγιασμόθι και Αγιος Παντελεήμονας, ενώ ακολούθησε η Ανάβυσσος. 

Ακόμη, απομακρύθνηκαν 27 παιδιά από το οικοτροφείο «Αργώ».

Επιπλέον, υπήρξε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. 

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε οικίες, ενώ τόνισε πως έχουν καεί κάποια σπίτια. Όπως τόνισε, το μέτωπο είναι μεγάλο, ενώ ο καπνός είναι πυκνός και οι άνεμοι ισχυροί. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια στην περιοχή Φέριζα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

– Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

– Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Νέα Μάκρη

Οσον αφορά την πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, η εικόνα τις τελευταίες ώρες είναι βελτιωμένη. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση με μικρές μόνο εστίες, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, λόγω αναζωπυρώσεων. 

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές σε σπίτια, ενώ επιβεβαιώνεται η εκδοχή που θέλει την πυρκαγιά να ξεκίνησε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει. 

Για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν νωρίτερα έξι άτομα από εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στην περιοχή. 

Σημειώνεται ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται και αύριο, διετάχθη επιφυλακή για το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα. 

Διαβάστε επίσης 

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή