Η γενική διευθύντρια της The HOME Project Σ. Κουβελάκη νέα Ευρωπαία ηγέτις του Ιδρύματος Ομπάμα

Η γενική διευθύντρια της The HOME Project Σ. Κουβελάκη νέα Ευρωπαία ηγέτις του Ιδρύματος Ομπάμα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γενική διευθύντρια της The HOME Project Σοφία Κουβελάκη επέλεξε το Ίδρυμα Ομπάμα ως μέλος του διαδικτυακού προγράμματος Leaders: Europe, με ημερομηνία έναρξης στις 8 Σεπτεμβρίου 2020. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από 35 αναδυόμενους ηγέτες που εκπροσωπούν 18 χώρες από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από το έργο τους στις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα, οι ηγετικές αυτές φυσιογνωμίες πραγματοποίησαν αλλαγές στις κοινότητές τους. Η εργασία τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και εστιάζεται σε διαφόρους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών ανισοτήτων, της καταπολέμησης του ρατσισμού, της δημόσιας υγείας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας κλπ.

Η Σόφια Κουβελάκη είναι η γενική διευθύντρια της The HOME Project, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει υπηρεσίες παιδικής προστασίας σε ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η The HOME Project έχει δημιουργήσει 11 ξενώνες στην Αθήνα, υποστηρίζοντας περισσότερα από 520 παιδιά και δημιουργώντας 140 θέσεις εργασίας για την ελληνική και την προσφυγική κοινότητα. Η βασική προσέγγιση της για την επίλυση του ζητήματος είναι η έμφασή που δίνει στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ της τοπικής και της προσφυγικής/μεταναστευτικής κοινότητας και η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών.

Ενώ τα προηγούμενα προγράμματα Leaders απαιτούσαν την φυσική παρουσία των μελών, τώρα το πρόγραμμα Leaders: Europe έχει προσαρμοστεί πλήρως διαδικτυακά στις συνθήκες της πανδημίας COVID-19. Στο πλαίσιο του εξάμηνου προγράμματος τα μέλη θα έχουν διαδικτυακές εβδομαδιαίες διαδραστικές συνεδρίες, μέσω των οποίων θα βελτιώσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες, θα οικοδομήσουν σχέσεις με μια μικρή ομάδα Ευρωπαίων συνομιλητών και θα συνεργαστούν με ηγετικά μέλη του Ιδρύματος Ομπάμα ώστε να ανακαλύψουν νέους τρόπους που θα επιφέρουν τις αλλαγές που επιδιώκουν. Τα μέλη θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλα διαδικτυακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εκδηλώσεων και συνομιλιών one-on-one με έμπειρους μέντορες και ηγέτες του παγκόσμιου δικτύου του Ιδρύματος Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή