Μακρόν: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τη Μόρια – Μήνυμα στα ελληνικά

Μακρόν: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τη Μόρια – Μήνυμα στα ελληνικά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα, μετά την καταστροφική φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας (ΚΥΤ) στη Μόρια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στο Facebook στα ελληνικά.

«Το κάψιμο του καμπ στη Λέσβο είναι ακόμη μία τραγωδία για χιλιάδες μετανάστες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι και πάλι παρούσα στο ραντεβού αλληλεγγύης με την Ελλάδα» έγραψε νωρίτερα στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Λέσβο, κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του ΚΥΤ, με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να μείνουν άστεγοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αιτούντες-άσυλο, οι οποίοι μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έχει ήδη μεταβεί στο νησί, ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε πλοία καθώς και σε σκηνές, ενώ τα 408 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μεταφερθούν αεροπορικώς σε ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας.

Αύριο το τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα δώσει το «παρών» στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των χωρών του νότου, η οποία θα λάβει χώρα στην Κορσική. Μάλιστα, ο Μακρόν θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους δύο ηγέτες να εξετάζουν τις λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Αθήνας – Παρισιού, καθώς και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή