Πυρκαγιά στην Αττική: Επί ποδός τη νύχτα η πυροσβεστική

Πυρκαγιά στην Αττική: Επί ποδός τη νύχτα η πυροσβεστική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Τετάρτης στoν δήμο Σαρωνικού, στη νοτιοανατολική Αττική. Αργά το βράδυ, υπήρχαν αρκετές διάσπαρτες, μικρές εστίες, όχι όμως και κάποιο ενεργό ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική.

Καθώς αναμένονται ριπές ανέμων και τη νύχτα, επί ποδός βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 185 πυροσβέστες από 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 οχήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για φθορές κυρίως σε αυλές και λιγότερες αναφορές για μεγαλύτερες ζημιές. Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Νωρίτερα, υπήρξε ενημέρωση στους κατοίκους του οικισμού Δάφνης να είναι σε ετοιμότητα, ωστόσο δεν χρειάστηκε τελικά διαδικασία απομάκρυνσης.

Στο μεταξύ, οριοθετημένες και σε ύφεση είναι οι φωτιές που ξέσπασαν σε Μεσσηνία και Άνδρο. Από το απόγευμα, οριοθετημένη είναι και η φωτιά στη Νέα Μάκρη.

Αναφορικά με τη νέα φωτιά στη Μόρια της Λέσβου, ξέσπασε στον περιμετρικό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε σημείο όπου βρίσκονται σκηνές. Δυνάμεις της πυροσβεστική επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή