ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ. για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Στο ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ. για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση της ΔΕΘ, καθώς απεστάλη προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αφορά ειδικότερα στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, στην περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και στην έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθορίζει έξι τομείς όρων δόμησης, καθώς και χρήσεις γης.

«Η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -μέσα σε μόλις ένα έτος- του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού, αναδεικνύει την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάδειξη των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, με έμφαση στις σύγχρονες υποδομές και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης, καθιστώντας την κέντρο αναφοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη.