Νέα φωτιά στη Μεσσηνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι, στον δήμο Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα.

Από αέρος κλήθηκαν να συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι Μεσσηνίας.

Πυρκαγιά στην Αρτέμιδα

Στο μεταξύ, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρτέμιδα από τη 1.30 μ.μ. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη λεωφόρο Αρίωνος, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα.

Από την περιοχή απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι, προκειμένου να επιχειρήσουν ανεμπόδιστα τα εναέρια μέσα.

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται από το μεσημέρι η πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης, στον Νέο Βουτζά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόλαβαν να την ελέγξουν πριν πάρει διαστάσεις, με τη φωτιά να καίει έκταση όχι μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων.

Οι πυρκαγιές στη Σαρωνίδα και το Λαύριο έχουν σβήσει. Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προληπτικά για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Χθες Τετάρτη, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στην πορεία της πυρκαγιάς, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά από αυτά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή