Nέος γύρος αντιπαράθεσης ΜΑΤ – Μουτζούρη στη Λέσβο

Nέος γύρος αντιπαράθεσης ΜΑΤ – Μουτζούρη στη Λέσβο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και αστυνομικών των ΜΑΤ, ο δεύτερος μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου στη Λέσβο, εξελίχθηκε νωρίτερα σήμερα στο νησί.

Όπως πληροφορείται η «Κ», νωρίς το πρωί ο κ. Μουτζούρης είχε λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικούς των ΜΑΤ, που είχαν μόλις φτάσει στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν τη μόνιμη δύναμη του νησιού να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κρίση που ανέκυψε στη Μόρια. Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο λόμπι ενός ξενοδοχείου κοντά στην Καλλονή.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, ο κ. Μουτζούρης στη θέα τους φέρεται να  τους απηύθυνε το λόγο λέγοντάς τους με ειρωνικό ύφος «πείτε και μια καλημέρα ρε παιδιά». Εκείνοι δεν αντέδρασαν, ενώ ο επικεφαλής της διμοιρίας στράφηκε προς το μέρος των συναδέλφων τους προτρέποντάς τους να μην συνεχίσουν την αντιπαράθεση μαζί του.

Αντιλαμβανόμενος την αντίδραση των αστυνομικών ο κ. Μουτζούρης φέρεται να ενοχλήθηκε, φωνάζοντας προς τον επικεφαλής της διμοιρίας «ντροπή σου». Το επεισόδιο μάλιστα δεν έληξε εκεί καθώς ο κ. Μουτζούρης φέρεται να ζήτησε τα στοιχεία ενός από τους αστυνομικούς προκειμένου, όπως είπε, να ενημερώσει σχετικά τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί. Η ένταση εκτονώθηκε με την αποχώρηση του Περιφερειάρχη από το σημείο, ενώ για όσα συνέβησαν ο επικεφαλής της διμοιρίας ενημέρωσε τους προϊσταμένους του. Στην αναφορά του μάλιστα φέρεται να αποδίδει εν μέρει την παρεξήγηση Και τη στάση που τήρησε στη διάρκεια του περιστατικού στο θέμα του κορωνοϊού και την ανάγκη τήρησης μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης…

Ο κ. Μουτζούρης πάντως, που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι όταν είδε τους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο νησί και ότι αντέδρασε μόνο όταν αντιλήφθηκε ότι ο επικεφαλής της διμοιρίας προέτρεψε τους υφισταμένους του να μην του απευθύνουν το λόγο. Η αντιπαράθεση πάντως γι’ αυτό το ήσσονος σημασίας συμβάν έχει τις ρίζες της στα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν κάτοικοι και φορείς του νησιού που αντιδρούσαν στην κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες είχαν επιτεθεί στα ΜΑΤ, υποχρεώνοντάς τα ουσιαστικά να εγκαταλείψουν τη Λέσβο και την Κυβέρνηση τα σχέδια για κατασκευή νέας δομής στο νησί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή