ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Μηταράκης για Μόρια: Αγνοούνται όλοι οι πρόσφυγες με κορωνοϊό – Χάθηκαν και οι 8 που είχαν εντοπιστεί

n-mitarakis-gia-moria-agnooyntai-oloi-oi-prosfyges-me-koronoio-amp-8211-chathikan-kai-oi-8-poy-eichan-entopistei-561074083

Στην παραδοχή ότι αγνοούνται και οι οκτώ από τους 35 πρόσφυγες, που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στη Μόρια προέβη ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι οκτώ πρόσφυγες με κορωνοϊό, που είχαν εντοπιστεί, χάθηκαν. «Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι οχτώ. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας», ανέφερε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. «Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια», είπε και πρόσθεσε: «Το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια, εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα. Σήμερα λειτούργησε κανονικά η σύττιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης μίλησε και σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε έτοιμοι με σκηνές, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία χθες απέρριψε κάθε εναλλακτική πρόταση που κάναμε για κοιμηθούν με ασφάλεια αυτοί οι άνθρωποι. Έχουμε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τις σκηνές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε επεισόδια που θα επηρεάσουν την ασφάλεια είτε των κατοίκων, είτε των αιτούντων άσυλο», επισήμανε.