Στον Χολαργό αναζητείται σχολική στέγη

Στον Χολαργό αναζητείται σχολική στέγη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση αναζητείται στο παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς στον Χολαργό, καθώς η δημοτική αρχή αποφάσισε να μεταφερθούν οι περισσότεροι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού στο σχολικό κτίριο όπου φιλοξενείται το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Και αυτό διότι στο κτίριο του λυκείου γίνονται έργα αναβάθμισής του. Η απόφαση της δημοτικής αρχής, υπό τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες γονιών και μαθητών καθώς στο σχολικό κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 300 μαθητές, από την προσεχή Δευτέρα θα φιλοξενηθούν επιπλέον 180 μαθητές από το λύκειο. 

Ειδικότερα, από το 2015 είναι γνωστό ότι θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι μελέτες και θα ξεκινήσει το έργο για «αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», όπως είναι ο τίτλος του, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ο σύλλογος γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού από τότε προσπαθούσε να ανοίξει τη συζήτηση για το κτίριο όπου θα μεταστεγαστούν οι μαθητές όσο διαρκούν τα έργα. Η ώρα έφτασε και λύση ικανοποιητική δεν βρέθηκε. Επειτα από μια διελκυστίνδα μεταξύ των σχολείων, των γονιών και των αρμοδίων του δήμου, σήμερα αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η Γ΄ Λυκείου να μείνει στον χώρο του λυκείου και οι δύο πρώτες τάξεις του λυκείου να φιλοξενηθούν στο κτίριο του γυμνασίου. Τι γίνεται όμως με τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό λόγω κορωνοϊού; Πόσο εύκολο είναι να τηρηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τις αποστάσεις των μαθητών σε εξωτερικούς χώρους και σε διαφορετικά διαλείμματα; 

Από την πλευρά του γυμνασίου δηλώνεται ότι το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια μόνο τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Την ίδια στιγμή, γονείς επισημαίνουν ότι ο δήμος διαθέτει ένα μισθωμένο ακίνητο, σχολικό κτίριο (γνωστό ως Πολωνικό) τριώροφο, όπου στον 1ο όροφο υπάρχουν 6 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας. Το κτίριο έχει ξεχωριστή είσοδο – έξοδο για το ισόγειο και τους επάνω ορόφους, και άρα θεωρείται καλή λύση για το πρόβλημα.  Το θέμα ευρύτερα καταδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης χώρων για στέγαση σχολείων στην Αττική, για τη λύση του οποίου αρμόδιοι είναι οι δήμοι. Αλλωστε, η έλλειψη στέγης έχει οδηγήσει μεγάλους δήμους της χώρας να μην μπορέσουν από φέτος να οργανώσουν τάξεις για παιδιά 4 ετών στο πλαίσιο της επέκτασης της προσχολικής αγωγής όχι μόνο στα πεντάχρονα παιδιά, αλλά και στα τετράχρονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή