Ενταση στη Μόρια – Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών

Ενταση στη Μόρια – Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των ηλικιών να διαδηλώνουν από νωρίς το μεσημέρι στον δρόμο που έχει στηθεί ο πρόχειρος υπαίθριος καταυλισμός τους, μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ μέχρι το φραγμό που έχει στήσει η Αστυνομία, για να αποτρέψει την είσοδο τους στην πόλη. Στο σημείο αυτό έχει μετακινηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των άστεγων πυρόπληκτων της Μόριας, οι οποίοι θεωρούν ότι από εκεί, πολύ κοντά στη Μυτιλήνη, θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς το λιμάνι και να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το στήσιμο του νέου καταυλισμού από εργαζόμενους του πρώην ΚΥΤ, με τις απαραίτητες σκηνές να μεταφέρονται από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στον χώρο του νέου καταυλισμού μέσω ελικοπτέρων.

Επίσης, ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, καθώς το πρωί μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν -όλα κατάλληλα στελεχωμένα- σε όλο το μήκος της εν λόγω διαδρομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή