Task force για κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρούσματος

Task force για κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση κρούσματος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Task force συστήνεται από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρξει κρούσμα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή κάποιου σχολείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα διευκολύνεται το κλείσιμο του σχολείο εάν υπάρξει κρούσμα, καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται Κοινή Υπουργική απόφαση.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η εν λόγω ομάδα θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας έστειλε εγκύκλιο προκειμένου να γίνουν υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία (ημερήσιας, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά) και τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία διαμαρτύρεται λέγοντας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υπάρχει ενημέρωση των σχολείων για ανατροπή του σχεδιασμού σήμερα Παρασκευή και ενώ τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα, και ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή