Ν. Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν σχολικά τμήματα

Ν. Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν σχολικά τμήματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας στα σχολεία υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, εν όψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς την προσεχή Δευτέρα.

«Επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αρμόδια υπουργός, η οποία έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε περίπτωση κρούσματος εντός του σχολικού περιβάλλοντος, όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας είτε του τμήματος είτε ολόκληρου του σχολείου, κατόπιν απόφασης του αρμόδιου διευθυντή Εκπαίδευσης και εισήγησης του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν ενδεχομένως και σχολεία» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. Ειδική αναφορά έκανε και στη θέσπιση ομάδας κρούσης ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να υπάρχει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση.

Περιγράφοντας, στη συνέχεια, τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, υποστήριξε την ανάγκη προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών, αλλά και τη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν πιο ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα μέτρα στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λειτουργία των σχολείων, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας -σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (νηπιαγωγεία-δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Τέλος, κατά τη φετινή περίοδο δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών. Αντίθετα, διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή