Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς λήστεψαν ηλικιωμένο στην Κηφισιά – Τρεις συλλήψεις

Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς λήστεψαν ηλικιωμένο στην Κηφισιά – Τρεις συλλήψεις

53" χρόνος ανάγνωσης

Στη σύλληψη τριών ατόμων, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, αφαίρεσαν χθες από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό και τιμαλφή προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες, προσέγγισαν το θύμα έξω από την οικία του και αφού του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνούν εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε παράνομες δραστηριότητες, εισήλθαν στην οικία για «έρευνα».

Την ιδιότητα του αστυνομικού δήλωσαν επιπλέον και σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, επιδεικνύοντας μάλιστα δελτία ταυτότητας που προσομοίαζαν με υπηρεσιακά. 

Οπως προέκυψε στη συνέχεια, αφαίρεσαν από την οικία χρήματα, λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας περίπου 60.000 ευρώ.

Ακολούθησαν συστηματικές έρευνες και άμεσα επετεύχθη η σύλληψη σήμερα τα ξημερώματα ενός από τους δράστες στη Νίκαια και το μεσημέρι των άλλων δύο σε Ελευσίνα και Μάνδρα. 

 

Βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των κλοπιμαίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Κατασχέθηκε ακόμα όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μπλούζα αστυνομικού που βρέθηκε εντός του οχήματος. 

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.