Υπ. Μετανάστευσης: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου

Υπ. Μετανάστευσης: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης σκηνών για τη στέγαση των επωφελούμενων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Οπως αναφέρει το υπουργείο, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19. Ηδη, έχουν ανιχνευθεί επτά θετικοί στον ιό επωφελούμενοι.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενους (οικογένειες και ευάλωτες ομάδες) σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου έχει λάβει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά, ενώ έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών και η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε αυτές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή