ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μάσκες και αντισηπτικά η πρώτη ημέρα στο σχολείο (εικόνες)

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones-561077617

Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, με κυριότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας στο σχολείο.

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones0
Φωτ. INTIME NEWS

Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης.

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones2
Φωτ. INTIME NEWS

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones4
Φωτ. INTIME NEWS

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη.

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones6
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ό,τι αφορά τις μικρές ηλικίες αναμένεται να υπάρξει ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας. Όπως έχει τονιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας.

me-maskes-kai-antisiptika-i-proti-imera-sto-scholeio-eikones8
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το στοίχημα της μάσκας τη νέα σχολική χρονιά

Μια διαφορετική επιστροφή στα θρανία λόγω COVID-19