ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Ανάφορα στον εισαγγελέα για τη βίαιη επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό

n-kerameos-anafora-ston-eisaggelea-gia-ti-viaii-epithesi-gonea-se-ekpaideytiko-561078283

Αναφορά στον εισαγγελέα πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού καθηγητή στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια».

«Ηδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.